Yarıyılda çocuklar tasarımın yaratıcı dünyasına adım atacak

Arkki Türkiye ile Çocuklar Yaratıcılıklarını Geliştiriyor

İSTANBUL (İGFA) – Çocukların ve gençlerin, mimarlık ve tasarım yoluyla genel inovasyon becerilerini geliştirdikleri bir yaratıcı eğitim okulu olan Arkki Türkiye, dördüncü yılında faaliyetlerine devam ediyor. 4-19 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere yönelik eğitimler düzenleyen Arkki Türkiye, okulların yarıyıltatiline özel olarak bir dizi atölye programını hayata geçiriyor. Kuzguncuk İskelesi, İş Mekan ve Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşecek atölyelerde, alanında uzman eğitmenler geleceğin yaratıcı liderlerine ilham verecek. Atölyelerde çocuklar, inovasyon becerilerini keşfederek yaratıcı düşünceyle sorunları analiz etmeyi, sürdürülebilir çözümler geliştirmeyi ve tasarımın temel ilkelerini pratiğe dökmeyi deneyimleyecekler.

Veliler ve çocuklar tasarım sürecini birlikte deneyimleyecek

Arkki Türkiye, bu yıl ilk kez anne babaları da atölyelerine davet ederek, onlara, yaratıcı bir süreci çocuklarıyla birlikte deneyimleme fırsatı sunuyor. Velilerin çocuklarıyla katılabileceği bu atölyelerde, ortak projeler hayata geçirilecek ve aile içi iletişim keyifli anlarla pekiştirilecek.

Yarıyıl tatili boyunca çocukları Kuzguncuk İskele’de çok çeşitli atölyeler bekliyor: Işık ve rengin etkisiyle ürün tasarımına ve kentsel tasarıma odaklanan “Rengarenk Lambam” ve “Renkli Şehrim”; iki boyutlu çizgileri üç boyutlu arazi maketine çeviren “Bahçemin Haritası”; atık malzemelerin yenilikçi kullanımlarını bina ölçeğinde düşündüren “Dönüşen Evim”; kesit model kavramını heykelsi mimari üzerinden öğretmeyi amaçlayan “Minik Dostlarımdan Evler” ve mimariyi çizgi roman tekniğiyle buluşturan “Binamın Öyküsü”. İş Mekan’da “Benim Çadırım” başlıklı bir atölye düzenlenirken; keşif gezili atölyeler kapsamında, Atlı Köşk’ün yeniden açılması şerefine bu mekanda “Mobilya Tasarımı: Emirgan’ın Mobilyaları” ve “Moda Tasarımı: Desenlerden Şapkaya” konulu atölyelerde çocuklar eğitim görecek. Çocuklarda tasarım farkındalığı geliştirmeyi hedefleyen atölyeler, yarıyıl tatilinde eğitim ve oyunu bir arada sunacak.

Türkiye Tasarım Vakfı, Finlandiya kökenli Arkki eğitim programını 2021 yılından bu yana Türkiye’de başarıyla hayata geçiriyor. Mimarlık ve tasarım odaklı yaratıcı eğitimler sunan Arkki, çocukların ve gençlerin yaratıcılıklarını bu disiplinler aracılığıyla keşfetmelerine olanak tanıyor ve onların 21. yüzyılın gerektirdiği inovasyon becerilerini geliştirmelerine destek oluyor. Program, çocuklara ve gençlere yaşadıkları alanları ve çevrelerini tasarım odaklı bir bakış açısıyla değerlendirme, farklı açılardan algılama, deneyimleme ve çeşitli yöntemlerle ifade etme bilinci kazandırmayı amaçlıyor.

Related Posts

DGS 2025 ne zaman? Başvuru ve sınav tarihi belli oldu! İşte 2025 Dikey Geçiş Sınavı DGS sınav ve başvuru tarihi

Temmuz ayında yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı DGS 2025 öncesinde sınava girecek öğrenciler merak içerisinde “DGS ne zaman?” ve “2025 DGS sınav giriş belgeleri yayınladı mı?” sorularının cevabını araştırıyor.  Hemen belirtelim ki ÖSYM tarafından sınav takviminin açıklanmasının ardından merak edilip araştırılan “DGS 2025 ne zaman?” sorusu da cevabını bulmuş oldu. Peki, DGS sınav giriş belgeleri açıklandı mı? 2025 DGS ne zaman? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabı…

Instagram hata ve çökme raporları 30 Haziran 2025 || Instagram çöktü mü, sorun mu var?

Instagram 30 Haziran Pazartesi günü hata tespit raporu yayınlandı… Dünya çapında çok sayıda kullanıcısı bulunan popüler mesajlaşma uygulaması Instagram’da erişim ve güncelleme sorunu yaşayanlar merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabını araştırıyor. Son 24 saat içerisinde arıza tespit raporuna göre büyük bir aksama kaydedilmedi. Peki, bugün Instagram’da bir aksama var mı? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar…

YÖKDİL/2 geç başvuruları başladı mı? 2025 YÖKDİL/2 geç başvuruları nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

Yılın ikinci Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2025-YÖKDİL/2) 27 Temmuz’da düzenlenecek. İlk başvuru sürecini kaçıran adaylar için YÖKDİL geç başvuru tarihi ve ücreti belli oldu. Peki, YÖKDİL/2 geç başvuruları başladı mı? 2025 YÖKDİL/2 geç başvuruları nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

Kimliğini kaybeden ve sınav yetişememe ihtimali olan öğrencilerin imdadına polis ekipleri yetişti

Kütahya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu öncesi kimliğini kaybeden ve sınava yetişememe ihtimali olan öğrenciler, polis ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde sınava zamanında girebildi.

YKS’de TYT günü

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelindeki 81 il ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da olmak üzere toplam 250 sınav merkezinde düzenleniyor. 2 milyon 560 bin 649 adayın başvurduğu TYT, saat 10.15 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 333 bin 836 kişinin görev aldığı sınavda adaylara Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikte 40, fen bilimlerinde 20 soru sorulacak. Toplam 120 sorunun yer alacağı sınavda süre 165 dakika olacak. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabacı Dil Testi (YDT) ise yarın gerçekleşecek. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Bahçelievler Anadolu Lisesi’nden izleyecek. YKS’ye ait tüm gelişmeleri bugün ve yarın saati saatine sitemizden aktaracağız.

Sinema yazarı Atilla Dorsay, adına kitaplar yazdığı Türkan Şoray’a olan kırgınlığının nedenlerini anlattı

Sinema yazarı Atilla Dorsay, adına kitaplar yazdığı Türkan Şoray’a olan kırgınlığının nedenlerini anlattı