İYİ Parti’de Erdoğan-Akşener görüşmesi nasıl yorumlandı?

İYİ Parti’nin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin yankıları sürüyor. 

Ziyareti Cumhurbaşkanlığından yapılan duyuru ile öğrenen parti yöneticilerinden sert açıklamalar geldi. Duvar’ın haberine göre, İYİ Parti kulislerini hareketlendiren ziyaret için partililerin şu yorumları dikkat çekti:

-Cumhurbaşkanı Erdoğan olası anayasa değişikliği için Akşener’in İYİ Parti grubu üzerindeki etkisini ölçtü. Ama ne mevcut yönetim ne de Akşener’in destek vereceğini açıklayacağı bir anayasa sürecine evet diyecek İYİ Parti milletvekili sayısı bir elin parmağını geçmez.

-Amaç İYİ Parti’yi karıştırmak. Cumhurbaşkanı çift kutuplu siyasetin devamını istiyor. İYİ Parti karışırsa tek rakip CHP kalacak. Erdoğan rakibinin CHP olmasından memnun.

-Kongre sonrası bu sisteme güç verecek bir hareket içinde olmayacağımızı anlatıyor, tek adam sistemine karşı güçlü bir itiraz geliştiriyoruz. Bu görüşme ile Saray itirazımız itibarsızlaştırılmak isteniyor.

-Akşener ne umdu bilmiyoruz ama bu görüşmenin kazananı Erdoğan. Görüşme sonrası fotoğrafa bakanlar “Onu da ayağına getirtti, bravo” dediler. Erdoğan liderliği perçinlendi.

TIKLAYIN – Akşener, Erdoğan’la görüşmesiyle ilgili sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı’mızı da zan altında bırakıyorlar, hukuki yollara başvuracağım

TIKLAYIN – Erdoğan ve Akşener’den 40 dakikalık sürpriz görüşme

 Akşener’in Erdoğan’la görüşmesi İYİ Parti’yi karıştırdı: Rantçı tek adam düzenine karşı kurulan İYİ Parti’nin tabanı, bu görüşmeyi asla tasvip etmeyecek

TIKLAYIN – İyi Parti’den Akşener-Erdoğan görüşmesine: Partinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx