İsrailli liderler Gazze’de hezimeti peş peşe itiraf ediyor: Hamas’a yeniliyoruz!

  • Haber7 – ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Anadolu’nun ileri hat savunmasını yaptıklaırnı” söylediği Hamas mücahidleri Filistin’in Gazze Şeridi’nde terörist İsrail ordusuna yok edici darbeler indiriyor.

Geniş imkanlara ve ileri teknolojik savaş ekipmanlarına rağmen 8 aydır Hamas’ın askerî ve siyasî kuvvetine hasar veremeyen İsrail, giriştiği her soykırım saldırısının arkasından, Hamas’ın başarılı operasyonlarıyla çok sayıda askerini kaybediyor. Hamas teşkilatının askerî kanadı Kassam Tugayları’nın öncülük ettiği mücahidler, İsrail ordusuna karşı Gazze Şeridi’nin her noktasında kapsamlı saldırılar düzenliyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana Hamas’ın gücünü koruduğu, İsrail ordusunun ise hezimete uğradığı bizzat İsrail kamuoyunda dile getiriliyor.

İsrail’de son dönemde artan itiraflar, siyonist ordunun sadece havadan sivil katliamı yapabildiğini, silahlı mücahidlere karşı hiçbir üstünlük sağlayamadığını gösteriyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari’nin dahi kabul ettiği bu gerçeği, İsrail’de birçok üst düzey görevli itiraf ediyor.

İşte o itiraflardan bazıları:

“HAMAS’I YOK EDEMEYİZ”

  • İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari: Hamas bir fikir, siyasi bir partidir. Hamas’ı yok etme, Hamas’ı ortadan kaldırma işi sadece halkın gözüne kum atmaktan başka bir şey değildir.

“HAMAS’IN ÇÖKMESİ İMKANSIZ”

  • Eski İsrail Adalet Bakanı Haim Ramon: Amaç, insani yardımı kontrol eden sivil Hamas’ı ortadan kaldırmaktı. Hamas’ın geçici sivil yönetim olmadan çökmesi imkansız. Taktiksel bir zafer bulunuyor ama stratejik bir yenilgi de var. Hükümetin belirlediği hedeflerin hiçbirine ulaşamadık.

“FELAKETE GİDİYORUZ”

  • İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’ın eski Direktörü Tamir Bardo: Netanyahu’nun tek umursadığı şey iktidarda kalmak. Bizi felakete götürüyor. Hamas’ı yenemeyiz.

“HAMAS YENİLGİYE UĞRATILAMAZ”

  • İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’ın eski Direktörü Danny Yatom: Hamas ve İslami Cihad askeri hareketlerle yenilgiye uğratılamaz. Esirler, siyasi düzenlemeler olmadan askeri baskıyla geri dönemezler.

“HAMAS GÜCÜNÜ KORUYOR”

  • Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak: Hamas’ın, Gazze Şeridi’nin güneyinde yenilme ihtimali düşük. Üstelik kuzeyde gücünü henüz koruyor.

“HAMAS TABURLARI HALA DİRİ”

  • İsrail Dışişleri ve Güvenlik Komitesi Başkanı Amit Halevi: Veriler, Hamas taburlarının etkinliğinin hala son derece yüksek olduğunu gösteriyor. Savunma bakanının taburların çoğunun imha edildiği yönündeki açıklaması, cesaret kırıklığı yaratabilecek yanlış anlaşılmalara meydan veriyor.

“ORDUMUZ BOCALIYOR”

  • Eski Gazze Tümen Komutanı General Gadi Shamni: İsrail ordusu Gazze’de bocalıyor ve açıklanan hedeflere ulaşamayacak. Gazze’den bütün esirlerin geri alınması zor. Hamas savaşta ağır kayıplar verecek fakat askeri olarak yok edilemeyecektir.

“ŞAŞKINLIK YAŞATAN SALDIRILAR”

  • İsrailli askeri analist Yoav Zeitoun: İsrail ordusu son 14 yılda Tel Aviv’e sadece 50 dakika uzaklıkta kurulan bir ordunun (Hamas) gücü karşısında sahada her gün şaşkınlık yaşıyor. Ellerinde ana silahları RPG roketleri olmak üzere yüz binlerce silah var. Ayrıca İsrail ordusunun son on yıl içinde Gazze Şeridi’ne düşen Sky Rider insansız hava aracını kopyalayarak ürettikleri saldırı dronları, gelişmiş roketatarlar, patlayıcılı insansız hava araçlarına da sahipler. Hamas savaşçılarının aynı zamanda makineli tüfekleri, kalaşnikof tüfekleri, dragunov keskin nişancı tüfekleri, gelişmiş iletişim cihazları, farklı standart ve boyutlarda patlayıcıları da var.

“İSRAİL’İN KURULUŞUNDAN BU YANA EN BÜYÜK SKANDAL”

  • İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik: Kazandığımız başarıları kaybedeceğiz ve savaşın iki hedefine ulaşamayacağız: Hamas’ı devirmek ve kaçırılan insanları canlı olarak evlerine döndürmek… Kontrolümüz altında ilan ettiğimiz bölgelerde dahi askerlerimizin kaybının bedelini çok ağır ödemeye devam edeceğiz. Hamas’la savaşı kaybettik ve dünya çapındaki müttefiklerimizi baş döndürücü bir hızla kaybediyoruz. Askerlerimiz her gün bubi tuzaklı evlere herhangi bir denetim yapılmadan girip gerekli önlemleri almadıkları için tuzak ve patlayıcılarla öldürülüyor ve ağır yaralanıyor. Gazze’de yaşananlar İsrail ordusunun kuruluşundan bu yana yaşadığı en tehlikeli skandal.

“HİÇBİR HEDEFE ULAŞAMADIK”

  • İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi: Savaşın stratejik hedeflerinden hiçbirine ulaşamadık Hamas’ı deviremedik. Hamas’ın caydırıldığını söylediğimde hata ettim…

“SAVAŞI KAYBEDİYORUZ”

  • Eski Mossad Başkan Yardımcısı Ram Ben Barak: Bu, hedefi olmayan bir savaş ve bunu açıkça kaybediyoruz. Filistinli gruplar her gün İsrail askerlerinin öldürüldüğünü, yaralandığını, askeri araçların imha edildiğini duyuruyor ve bazı operasyonlarını belgeleyen video klipler yayınlıyor. Uluslararası sahnede de kaybediyoruz. ABD ile ilişkilerimiz ciddi bozulmaya sahne oluyor. Gazze savaşını kaybettik ve İsrail ekonomisi çöküyor.

“HAMAS’I YENEMEDİK”

  • İsrailli yedek subay Hanan Shai: Hamas ne caydırıldı ne de yenilgiye uğratıldı. Dolayısıyla teslim olmadı.

“SİYONİZM BAŞARISIZ”

  • İsrailli tarihçi Moshe Zimmermann: Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısı İsrail-Filistin çatışmasında bir dönüm noktası oldu. Saldırı siyonizm ideolojisinin başarısız olduğunu ortaya koydu.

ART ARDA İSTİFALAR

  • İsrail Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Aharon Haliva: “Hamas karşısında başarısız olduk” diyerek istifa etti.

  • İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Güvenlik Politikası ve Stratejik Planlama Sorumlusu Yoram Hamo,  Gazze savaşıyla ilgili siyasi düzeyde kararlar alınmadaki başarısızlık nedeniyle görevinden istifa etti.

  • İsrail Savunma Kuvvetleri Orta Bölge Komutanı Yehuda Fox, istifa edeceğini açıkladı.

________

KANLI DENİZLERİ ZAFER ASASIYLA AYIRAN MUSA’LAR DİRENİYOR

Geniş imkanlara ve ileri teknolojik savaş ekipmanlarına rağmen 8 aydır Hamas’ın askerî ve siyasî kuvvetine hasar veremeyen İsrail, giriştiği her soykırım saldırısının arkasından, Hamas’ın başarılı operasyonlarıyla çok sayıda askerini kaybediyor. Hamas teşkilatının askerî kanadı Kassam Tugayları’nın öncülük ettiği mücahidler, İsrail ordusuna karşı spesifik saldırılar düzenliyor.

İsrail ordusuna vur-kaç, keskin nişancı, bubi tuzağı taktiklerinin yanı sıra tanksavar roket, anti personel roket, karadan karaya füze ve havan toplarıyla karşı koyan Kassam Tugayları, özellikle İsrail’in tanklarını havaya uçurmaya odaklanıyor. 6 milyon dolar değerindeki Merkava tanklarını Gazze’de imal edilen 500 metre etkin menzilli Yasin-105 roketleriyle vuran Kassam Tugayları, ciddi başarılara imza atıyor.

En modern silahlarla donatılan, ABD ve Batı’dan sürekli ikmal desteği alan, dünyanın çeşitli ülkelerinden topladığı Yahudileri ‘yedek asker’ olarak Gazze’ye dolduran, paralı askerlerle Gazze’de soykırım suçları işleyen İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana 45 kilometrekarelik Gazze Şeridi’nde hiçbir noktada hakimiyet sağlayamıyor.

 

YETİMLER ORDUSU DÜNYAYA HARP DERSİ VERİYOR

Gazze’deki insanlık dışı ambargo nedeniyle gıdaya erişemeyen, elektriği ve interneti olmayan, hava gücü bulunmayan, zırhlı araçlara sahip olmayan, takviye mühimmat ve cephane desteği alamayan, devlet imkanlarından mahrum olan Hamas teşkilatının askeri kanadı Kassam Tugayları, kısıtlı imkanlara rağmen hemen her gün İsrail ordusuna inanılmaz darbeler indiriyor.

Bakara Suresi’nin “Nice sayıca az bir topluluk Allah’ın izniyle sayıca daha çok olan bir topluluğa galip gelmiştir.” mealindeki 249. Ayet-i Kerimesi Gazze Şeridi’nde adeta tecelli ediyor.

 

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx