Ersin Çelik ‘Mahşerin provası olacak’ deyip heyecanı paylaştı: Milyonlarca hacı adayı Arafat’ı ziyaret edecek

Ersin Çelik, hacı adaylarının yarın Arafat’ı ziyaret edeceğini duyurdu. Çelik, Kutsal topraklardaki manevi atmosferi şu sözlerle anlattı:

“İslam dünyasının ve Suudi Arabistan’ın başkenti Müslümanların kalbinin attığı yer Mekke’deyiz. Hac hazırlıkları var artık. Yarın itibariyle milyonlarca Müslüman Mekke’den Arafat’a doğru hareket edecekler. Yarın bu saatlerde milyonlarca Müslüman Arafat’a doğru hareket edecek, dualar edecekler ve geceyi orada geçirecekler.

“Mahşerin provası olacak”

Vakfe duası edilecek. Burada hazırlıklar yoğun şekilde ilerliyor. Bir taraftan da Mekke’ye yeni ulaşan Hacı adayları bu sabah itibariyle Kâbe’yi tavaf ediyorlar. Ben bu sabah erken saatlerde gittim sıcaktı ama yine de binlerce hacı adayı Kâbe’deydi. Yarın için hazırlık yapan hacılar da var bir taraftan çünkü uzun bir yolculuk olacak. Mahşerin provası olacak ve saatlerce süren bir yürüyüş için dinlenmek gerekiyor. Hem manevi hem de fiziki olarak zinde olmak gerekiyor. Müslümanlar, hazırlıklarını bu yönde yapıyorlar. Suudi Arabistan Devleti de hazırlıklarını tamamlamış durumda. Diyanet İşleri Başkanlığı da çok yoğun bir çalışma yürütüyor. Deyim yerindeyse tamamının eşyalarıyla birlikte barınacakları çadırlara kadar bir taşınma süreci var. Hacıların orada rahat etmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yoğun çalışmalar devam ediyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx