Erdoğan haftaya CHP’yi ziyaret edecek: Özgür Özel’in gündeminde hangi başlıklar var?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 11 Haziran Salı günü görüşecek. Özel’in dosyasında Gezi Davası tutukluları, belediyelere kayyum atamaları ve Şenyaşar Ailesi’nin olacağı bildirildi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, 18 yıl sonra ilk defa CHP Genel Merkezi’ne gidecek olan Erdoğan’ın iade-i ziyaretine ilişkin CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gezi Davası tutukluları taraflar arasındaki zirvenin önemli gündem başlıkları arasında yer alıyor. Özel, Erdoğan’a hukuksuz şekilde içeride tutulduklarını belirttiği Gezi Davası tutuklularıyla ilgili AYM ve AİHM kararlarına uyulması gerektiğini iletecek. Emekli kuvvet komutanlarına yönelik salıverilme kararını iyi niyetli bulduklarını ifade edeceği belirtilen Özel, hukuksuzlukların çözümüne yönelik daha fazla somut adım atılması gerektiğini söyleyecek.

Özel’in dosyasında Şenyaşar Ailesi de yer alacak. Özgür Özel, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ın, adalet arayışını, görüşmede gündeme getirecek.

Kobani Davası kararları, Yargıtay seçiminde yaşanan tartışmalar, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması ve Sinan Ateş cinayeti üzerinden emniyette yaşanan kriz de Özel’in dosyasında yer alacak. Yargıya siyasi müdahale ve sert söylemler ile kutuplaştırma ısrarının Türkiye’ye zarar vereceğini ifade etmesi beklenen Özel, somut adımların atılarak siyasetteki gerilimin azaltılması gerektiğini vurgulayacak. Emeklilerin insanca koşullarda yaşayabilmelerine olanak sağlayacak düzeyde bir zam yapılması ve asgari ücretin de arttırılması gerektiği Erdoğan’a anlatılacak.

Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel’e ise Emekli Büyükelçi ve CHP Milletvekili Namık Tan eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AKP Genel Merkezi’ndeki görüşmesi 2 Mayıs’ta gerçekleşmişti. Görüşmede CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan ve AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş yer almıştı. 1 saat 35 dakika süren görüşme sonrasında ortak açıklama yapılmamış, ancak ayrı ayrı yapılan açıklamalarda Erdoğan “siyasette yumuşama” mesajı vermiş, Özgür Özel ise diyalog zemini için kilometre taşı olarak değerlendirmişti.

TIKLAYIN – Erdoğan’dan “siyasete yumuşama” mesajı; Külliye’den ilk yorum: Türkiye ‘100. Yıl Uzlaşması’ dönemine giriyor, hayırlı olsun

TIKLAYIN – Özgür Özel, Erdoğan görüşmesine ilişkin konuştu: Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı oldu

TIKLAYIN – Ankara’da tarihi ziyaret: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel’in 1,5 saat süren görüşmesinde “diyalog ve iade-i ziyaret” mesajı

TIKLAYIN – CHP’den MHP’ye 7 yıl sonra sürpriz temas, gündem yine ‘anayasa’: Özel, Devlet Bahçeli’yle görüşecek

TIKLAYIN – CHP’li Namık Tan’dan, Özel-Bahçeli görüşmesi öncesi ‘Pazartesi Notu’: AKP-MHP koalisyonu, AYM ve AİHM kararlarını uygulamayıp cumhuriyete ihanet ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx