Claude’da web arama devrimi

Yapay Zeka Destekli Chatbot Platformu Claude, Web Arama Özelliğini Kullanıma Sundu

Geçtiğimiz hafta, yapay zeka destekli chatbot platformu Claude, web arama özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik, Claude’u rakipleriyle aynı seviyeye getirdi. Ancak, başlangıçta bu arama özelliğini hangi arama motorunun sağladığı net değildi. İlk tahmin, Anthropic’in kendi arama motorunu geliştirmiş olabileceğiydi. Ancak elde edilen veriler, arama özelliğinin Brave Search, yani Brave tarayıcı geliştiricisi tarafından desteklenen arama motoru tarafından sağlandığını gösteriyor.

Claude Sonnet, PDF Analiz Özelliğini Kullanıma Sundu

Claude Sonnet, PDF analiz özelliğini kullanıma sundu

Yazılım mühendisi Antonio Zugaldia, Cuma günü yaptığı açıklamada, Anthropic’in dökümantasyonunda yer alan alt işleyici listesine “Brave Search” eklediğini fark etti. Bu liste, Anthropic’in Claude verilerini işleyen ortaklarını içeriyor. İngiliz programcı Simon Willison, hem Claude hem de Brave üzerinden yapılan aramalarda aynı alıntıların geri döndüğünü bildirdi. Willison ayrıca, Claude’un web arama fonksiyonunda “BraveSearchParams” adında bir parametre bulunduğunu tespit etti.

Anthropic İki Yeni Yapay Zekâ Aracını Piyasaya Sürdü

Anthropic iki yeni yapay zekâ aracını piyasaya sürdü

Bu gelişmeler, Brave’in web arama fonksiyonunun Claude’a güç verdiğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Brave, daha önce başka bir chatbot platformu olan Mistral’ın Le Chat isimli chatbot’unun da arama işlevselliğini sağlamak için kullanılıyordu. Brave ve Mistral, Şubat ayında Le Chat’in canlı web sonuçları için Brave’in arama API’sini kullanacağı konusunda bir anlaşma yapmıştı.

Mistral AI, ChatGPT ve DeepSeek’e Meydan Okuyor

Mistral AI, ChatGPT ve DeepSeek’e meydan okuyor

Bazı yapay zeka şirketleri, arama motoru ortaklıkları hakkında bilgi paylaşımında bulunmaktan kaçınıyor. Bu, rekabet avantajı sağlama amacıyla yapılabiliyor. Örneğin, OpenAI, Bing ile bir ortaklık kurmuş olsa da ChatGPT’deki arama deneyimini beslemek için başka, açıklanmayan kaynaklar kullanıyor.

Related Posts

Chaplin’in kayıp klasiği teknolojiyle geri döndü: Artık 4K

Hollywood’un unutulmaz eserlerinden The Gold Rush (Altına Hücum), Charlie Chaplin’in 1925 yılında çektiği orijinal versiyonuyla, tam 99 yıl sonra ilk kez yeniden beyazperdede. Üstelik bu kez 4K çözünürlükte ve bugünün ileri dijital teknolojileriyle restore edilmiş olarak.

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası Bursa’da yapılacak

28-29 Haziran tarihlerinde AVIS 2025 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4. ayağı, Bursa’nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek.

PlayStation 5’inizi böyle kullanıyorsanız sistem her an çökebilir: Uzmandan kritik uyarı

Sony’nin son oyun konsolu PlayStation 5’te (PS5) uzun süredir konuşulan “sıvı metal” kaynaklı donanım sorunları yeniden gündemde. Özellikle ilk nesil PS5 modellerinde ortaya çıkan bu sorun, cihazların zamanla aşırı ısınmasına ve kendiliğinden kapanmasına yol açabiliyor. Cihazı dikey konumda kullanmak, riski artırıyor.

Apple bir uygulamasında reklam gösterince tepki çekti

Apple’ın Türkiye’de aktif olarak kullanılmayan Wallet yani Cüzdan uygulamasında geçenlerde reklam filmi gösterildi. Yapımcılığını Apple’ın üstlendiği filmin reklam bildirimleri kullanıcıların tepkisini çekti.

Eğitimde yapay zeka dönemi! TETZ 2025 zirvesi geleceğin şifresini araladı

Yalçın ÇELİK – Yeniçağ Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli okullardan temsilci öğretmenlerin de aktif katılım sağladığı zirvede, eğitimde dijital dönüşüm ve yapay zekâ tabanlı yenilikler masaya yatırıldı. EĞİTİM VE TEKNOLOJİ AYNI …