Azı yararlı, çoğu zararlı! Bu saatler arasında güneşe çıkmayın

Güneşten Korunma Yöntemleri

Güneş kremiyle korunun

En az SPF 30 ve üzeri koruma sağlayan bir güneş kremi kullanmaya özen gösterin. Güneş kremlerinin insan sağlığı üzerinde uzun dönemde kanserojenik bir etkiye sahip olduğunu gösteren bilimsel bir çalışma bulunmamaktadır. Aksine, bazı çalışmalar güneş kremi kullanımının deri kanserlerinin azalmasına yardımcı olduğunu göstermektedir. Bu nedenle düzenli güneş kremi uygulayarak deri kanseri gelişimini engelleyebilirsiniz.

Çinko oksit kremler ışınları geri yansıtır

Özellikle çocuklar, gebe ve emziren anneler için titanyum dioksit ve çinko oksit içeren güneş kremleri daha güvenlidir. Bu filtreler ciltten emilmez ve hormonal yan etki riski taşımaz. Güneş ışınlarını yansıtarak cildi korurlar. Güneşe çıkmadan önce yüzünüze, boyun, dekolte, kulak ve ellerinize güneş kremi sürmeyi unutmayın. Her 2-3 saatte bir yenileyin.

Kışın da krem sürmeyi ihmal etmeyin!

Ultraviyole ışınları her mevsimde cilde zarar verebilir, bu nedenle yaz-kış, güneşli-bulutlu her durumda güneş kremi kullanmalısınız. Güneş kremi ambalajındaki bilgilere dikkat ederek UVA ve UVB korumalı ürünleri tercih etmelisiniz.

Geniş çeperli şapka ve gözlük takın

Gövde alanı ne kadar az güneşe maruz kalırsa cilt hasarı o kadar az olur. Bu nedenle geniş çeperli şapka ve güneş gözlüğü takarak yüz, kulak ve ense bölgenizi koruyabilirsiniz. Ayrıca uzun kollu ve bacaklı giysiler de güneşten korunmanıza yardımcı olacaktır.

Gölgede kalın

Mümkün olduğunca gölgede kalmaya özen gösterin, ancak gölgede kalsanız bile güneş kremi sürmeyi unutmayın. Güneş altında geçirilen süreyi kısaltarak cildinizi koruyabilirsiniz.

Koruyucu hap alabilirsiniz

Güneş koruyucu haplar ekstra koruma sağlayabilir, ancak doktor tavsiyesiyle almanız önemlidir. Deri kanserine yatkın olanlar veya özel durumları olanlar için ek bir koruma sağlayabilirler. Solaryumdan uzak durarak cildinizi daha fazla koruyabilirsiniz.

Related Posts

Bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu

Bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu

Uzmanı açıkladı: Lenfödem mi selülit mi?

Lenfödemin ilerleyen aşamalarında hastalarda hareket zorluğu ve yaralar içinde kalan kollar ve bacakların görebildiğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, “Lenfödem sinsi-ilerleyici, kronikleşen ve ileri evrelerde tedavi edilmesi zorlaşan bir hastalıktır. İşte bu nedenle erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.

Marketlerde satılan 2 kıyma markasında bakteri tespit edildi: Acil geri toplatılıyor

Fransa’da marketlerde satılan ünlü iki kıyma markasının içinde Salmonella tespit edildi. Bunun üzerine geri yetkililer ürünlerin acil iadesin istedi.

Tırnaklar kaç yıl yaşayacağımızı söylüyor! Şaşırtıcı iddia Harvardlı doktordan geldi

Bilim dünyasında yaşlanma üzerine yapılan araştırmalar, tırnak uzama hızının biyolojik yaşın önemli bir göstergesi olabileceğini ortaya koyuyor.

Kovid-19’un kalıcı koku kaybıyla bağlantısı çözüldü

Biruni Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre; yapılan araştırmada, Kovid-19 geçiren 40 hasta üzerinde DNA analizi gerçekleştirildi.

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden ‘pankart’ tepkisi: ‘Sezaryen doğumu damgalayan ataerkil zihniyetin ürünü’

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Sivasspor ile Fenerbahçe arasında oynanan lig maçı öncesi açılan pankarta tepki geldi. Dernek açıklamasında “Kadın ve kadın bedeni üzerinde tahakküm kurmaya çalışan ataerkil düzenin karşısında olmaya devam edeceğiz” denildi.