Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, ev hanımlarını memnun edecek bir karar verdi. Kurul, evlilik birliği boyunca biriktirilen parada ev hanımlarının da katkısının olduğuna hükmetti. Türkiye gazetesinden Yeşim Eraslan’ın haberi şöyle: Ankara’da 1982 yılında başlayan evlilik, 31 yıl sonra boşanmayla sonuçlandı. Boşanma davası boyunca süren yerel mahkeme, istinaf mahkemesi ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi arasındaki şahitlerin dinlenmesi ve bilirkişi raporları ile devam eden mal paylaşımı davasında nihai kararı Yargıtay Hukuk Genel Kurulu verdi.
Polis olan koca, eşinin ev hanımı olduğunu ve edinilen mallara katkısının bulunmadığını iddia etti, ancak Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, evlilik birliği içinde edinilen taşınmaza ev hanımı olan kadının ziynetleri ve desteğini bir katkı olarak kabul etti.
Medeni Kanun’da eşlerin kişisel mallarına katkılarının olduğu durumlarda tasfiyenin nasıl yapılacağına dair bir düzenleme olmadığına işaret eden kararda, bu tür durumlarda Borçlar Kanunu’ndan faydalanıldığına dikkat çekildi ve eşlerin katkılarının karşılığını evlilik sona erdiğinde alabilmeleri için “katkı payı alacağı” kavramının geliştirildiğine vurgu yapıldı.